Alegerea şi utilizarea aparatelor de tuns perfecte pentru stilul tău
Pentru a face bine orice, ai nevoie de instrumentele corecte, iar aranjarea părului acasă nu reprezintă o excepţie. Alegerea aparatelor de tuns perfecte şi înţelegerea modului de utilizare eficientă a acestora garantează obţinerea stilului dorit de fiecare cu efort minim şi rezultate maxime.
Pasul 1: Alege aparatul de tuns şi dimensiunea de protecţie potrivită
Pentru a alege maşina de tuns perfectă, gândeşte-te bine la stilurile pe care vrei să le creezi acum şi în viitor. Pentru a tăia şi aranja lungimi diferite de păr, majoritatea produselor sunt echipate cu piepteni, protecţii şi alte accesorii, dar unele îţi permit, de asemenea, să reglezi unghiul lamei. Acest lucru este util dacă vrei să menţii o lungime uniformă pe toată suprafaţa capului. Ca să te orientezi rapid în ceea ce priveşte lungimea protecţiilor pentru maşina de tuns, treapta 7 sau 8 lasă o lungime de 25 mm, sub treapta 4 ne aflăm în zona forţelor armate, aşa că asigură-te că maşina de tuns aleasă are protecţiile potrivite pentru stilul tău. Descoperă maşinile de tuns Braun, o gamă dedicată în care poţi găsi instrumentul de care ai nevoie.
Pasul 2: Usucă înainte de a încerca.
Părul ud este aproape imposibil de tăiat cu maşina de tuns, aşa că nici să nu încerci. O ştergere viguroasă cu prosopul previne ruginirea lamelor maşinii de tuns şi facilitează obţinerea stilului dorit.
Pasul 3: Primul bărbierit.
Înainte de a tăia, fixează protecţia corectă pentru lungimea dorită. Pentru a evita greşelile, este recomandat să foloseşti protecţia pentru lungimea cea mai mare pe tot capul, apoi să treci la protecţii pentru lungimi tot mai mici, pentru porţiunile mai scurte ale stilului tău. Ţine maşina de tuns cu lamele îndreptate în jos şi vârful protecţiei atingând uşor scalpul. Pentru o tunsoare perfectă, treci maşina în direcţia opusă celei de creştere a părului, lăsând protecţia să direcţioneze cât mai mult păr posibil spre lame la fiecare trecere.
Pasul 4: Nu te mişca.
Chiar dacă nu te grăbeşti, tunsul nu durează mai mult de câteva minute. Dacă te grăbeşti poţi face o greşeală care să te afecteze câteva luni bune. Un tuns lent te ajută să eviţi încurcarea părului sau lovirea pielii şi îţi oferă o senzaţie delicată şi confortabilă. Tunderea pe secţiuni mici îţi permite să captezi şi să tai toate firele de păr, fără a-ţi irita scalpul.
Pasul 5: Tunde-ţi părul de la ceafă.
Pentru a tunde părul de la ceafă şi de pe gât, îndepărtează grătarul de protecţie şi întoarce maşina de tuns. Trasează cu atenţie o linie pe gât şi în jurul urechilor, asigurându-te că tragi maşina de tuns de la linia de delimitare a părului în jos. Aşa cum probabil nu ai tunde gazonul pe întuneric, nu tunde nici părul din zonele capului pe care nu le vezi. Cere ajutor.
Pasul 6: Dă o formă ascuțită perciunilor
Pentru perciuni ascuțiți, rade o linie sub fiecare perciune, având grijă ca acestea să aibă dimensiuni egale. Dacă ai păr facial sub perciuni, folosește un grătar de protecție pentru a realiza o tranziție lină între perciuni și barbă.
Pasul 7: Îngrijeşte-ţi aparatul de ras.
Curăță mașina de tuns după fiecare utilizare prin periere pentru îndepărtarea firelor de păr de pe lame, dezinfectează-le cu alcool și apoi aplică un strat subțire de ulei care a fost furnizat împreună cu produsul. Este o operație de câteva secunde care asigură mulți ani de utilizare fără probleme